• Home
  • Nieuws
  • Agenda
  • Links
  • Forum
  • Contact

Krav Maga School 013

De school is opgericht in oktober 2005. Het begon als een klein schooltje met ongeveer 15 leden. De lessen werden eerst gegeven in gymzaal de Coppele in Oisterwijk op elke dinsdagavond. In september 2007 werd daar de donderdagavond aan toegevoegd en verhuisde de school naar het 2 college aan de Kemenadelaan in Oisterwijk. Mede door wat extra promotie werd de school in één keer een stuk groter.

In september 2008 begonnen we met een nieuwe groep in Tilburg in een sportzaal aan de Cederstraat. Dit was wederom een mijlpaal voor de school waar we erg trots op waren.  We hadden daardoor ook weer extra instroommogelijkheden voor nieuwe leden.

In september 2009 kwam een nieuwe mijlpaal voor de school. Er was een behoorlijke groei geweest van het aantal nieuwe leden terwijl het verloop minimaal bleef. Inmiddels hebben we een ruimte gehuurd aan de Korvelseweg waar we onze eigen trainingsruimte hebben. Het gebouw is netjes, luxe, heeft een trainingsruimte van bijna 200m2, kleedkamers en een kleine kantineruimte. Het gebouw is voorzien van airconditioning. We zijn erg blij dat we op deze manier meer trainingsuren aan kunnen bieden en de school verder laten groeien zonder dat het aantal studenten in een groep te groot wordt. Uiteraard is de trainingsruimte zodanig ingericht dat het de training zo effectief en veilig mogelijk blijft.

 We zijn erg trots op de groep leden die wij hebben. Het zijn mensen waar we als club op hebben kunnen rekenen en bouwen. De sfeer is erg goed en de mensen staan klaar om van elkaar en aan elkaar te leren.  Er wordt hard getraind, maar er is ook plaats voor de broodnodige humor tussendoor. We krijgen vaak van nieuwe leden het compliment dat ze zo warm onthaald worden.

Naast de reguliere lessen worden er ook examens afgenomen voor het behalen van een nieuw niveau. Dit gebeurt uiteraard volgens de richtlijnen van de International Krav Maga Federation (IKMF). Deze bond is wereldwijd al in veel landen vertegenwoordigd. In Nederland onder de naam IKMF-Nederland.

Ook worden er af en toe seminars georganiseerd met een bepaald thema. Thema's kunnen variëren van onderdelen uit het curriculum tot hele andere onderwerpen zoals omgaan met lastige klanten op je werk etc.  

Uiteraard trainen we met het oog op de praktijk. Vragen over en feedback vanuit de praktijk zijn altijd welkom. Zo is er de mogelijkheid om tijdens een deel van de les de vraag te behandelen. Als de vraag ook interessant is voor de andere leden is het zelfs mogelijk dat daar een gastinstructeur voor uitgenodigd wordt of dat er een deel van een seminar aan wordt besteed, zodat er uitgebreid op kan worden ingegaan.