• Home
  • Nieuws
  • Agenda
  • Links
  • Forum
  • Contact

De instructeur

Lex Bijlsma, instructeur en oprichter van Krav Maga School 013, 31 jaar oud, woonachtig in Tilburg. Zijn ervaring bestaat vooral uit boksen (11 jaar). Daarnaast heeft hij allerlei systemen beoefend waaronder jiu jitsu, hapkido, kickboksen en freefight.

Lex heeft 8 jaar lang voltijd als evenementenbeveiliger gewerkt. Hierdoor heeft hij ook in de praktijk veel ervaring opgedaan met agressie en hoe daar mee om te gaan.

Rond 2004 kreeg Lex zo zijn eigen ideeën over zelfverdediging en ging op zoek naar iets dat daarbij aansloot. Het kwartje viel op een Krav Maga seminar onder leiding van chief instructor Eyal Yanilov. Datzelfde jaar begon hij met zijn instructeursopleiding in Krav Maga. In het voorjaar van 2005 haalde hij zijn licentie in Duitsland. Daarna volgde een tijdje rust en een zoektocht naar een goede locatie om les te geven. Het resultaat was dat 25 oktober 2005 de deuren open gingen van Krav Maga School 013 in Oisterwijk.

Daarnaast heeft Lex in 2007 met zijn vriendin Evi de Stichting Kidpower geïntroduceerd in Nederland. Kidpower is een organisatie die zich inzet om de veiligheid van kinderen, tieners en volwassenen te vergroten. Door middel van intensieve workshops leren zij hen om veilige keuzes te maken in het dagelijkse leven en in noodgevallen. Voorlopig is Kidpower gericht op het lesgeven aan kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Kijk voor meer informatie www.kidpower.nl.

In mei 2009 heeft Lex zijn bevoegdheid gehaald om les te geven aan kinderen in Krav Maga. Hij is met Jeugd Krav Maga gestart in september 2009. Kijk op de website onder het kopje 'Jeugd' voor meer informatie.