• Home
  • Nieuws
  • Agenda
  • Links
  • Forum
  • Contact

Rots en Water

Rots en Water programma

Vanaf september 2012 biedt Zi013 een doorlopende training aan gebaseerd op het Rots en Water programma. R&W is een weerbaarheidsprogramma voor jongeren van ca.11 t/m 17 jaar oud.

In dit programma leer je de principes van het gebruik van een standvastige rotshouding en de meer meegaande waterhouding. Met Rots en Water leren de jongeren op een speelse en veilige manier omgaan met grensoverschrijdend gedrag zoals pesten en groepsdruk. Daarnaast leren de cursisten zich effectief te verdedigen tegen de meest voorkomende vormen van agressie.

Het programma zoals het op onze school wordt gegeven wordt aangevuld met verschillende verdediging en weerbaarheidstechnieken uit verschillende vechtsporten en zelfverdedigingsystemen.

Deze lessen worden gegeven door Arcon van Gorp. Arcon is een gediplomeerd advanced Rots en Water trainer. Arcon heeft veel praktijkervaring opgedaan met jongeren tijdens zijn werk bij justitie en jeugdzorg. Vanaf 2007 heeft hij zijn eigen trainingsbureau waar hij verschillende trainingen aanbiedt op het gebied van weerbaarheid en omgaan met agressie. Daarnaast is Arcon ook SOVA-trainer, trainer safe methodiek, docent C.R.T./ M.V.S. en heeft hij een zwarte band in Aikido.

Het doorlopende karakter van deze training is erg uniek in Nederland. Het wordt elders vooral in losse cursusvorm gedaan van ca. 10 weken. Doordat wij een doorlopende training aanbieden kan de cursist op elk gewenst moment starten. De cursist krijgt vooral ook voldoende tijd om de technieken en andere vaardigheden eigen te maken en onderhouden.  Hierdoor wordt de kwaliteit en het effect van het programma behoorlijk vergroot.  Het programma sluit goed aan op andere programma's zoals het Krav Maga.

De lessen zijn elke donderdag van 18.30 t/m 19.30 in onze eigen locatie aan de Korvelseweg 155A in Tilburg.