• Home
  • Nieuws
  • Agenda
  • Links
  • Forum
  • Contact

Kidsafety

Kinderen van 6 t/m 11 jaar oud

Sinds Lex in mei 2008 de Kids Krav Maga cursus afgerond heeft, is de school bevoegd Krav Maga te geven aan kinderen vanaf 5 á 6 jaar.  Toch beginnen we met Krav Maga pas vanaf 12 jarige leeftijd. We hebben besloten voor jongere kinderen een eigen programma te ontwikkelen.

Dit programma noemen we Kidsafety. Kidsafety bestaat uit technieken uit verschillende vechtsporten aangevuld met oefeningen voor preventie en sociale weerbaarheid.

Onder het motto "voorkomen is beter dan genezen" zijn oefeningen voor omgaan met vreemden, omgaan met pestgedrag, grenzen aangeven bij ongewenste aanrakingen en veel meer situaties verweven in de lessen.

Wij zijn van mening dat je kinderen deze vaardigheden zo vroeg mogelijk moet aanleren.  Uiteraard doen we dit op een speelse manier. Er komen geen enge dingen aan bod. Alle vaardigheden zijn door middel van leuke spellen en rollenspellen aan te leren. De hoofdzaak van de les blijft wel veel sporten en in beweging blijven.

Evi is afgestudeerd Remedial Teacher en basisschoolleerkracht. Haar ervaring en deskundigheid met deze leeftijdsgroep is een grote toegevoegde waarde. Evi is hoofddocente van Kidsafety. Zij wordt hierbij door meerdere docenten ondersteund.

Deze groep traint elke maandag van 18.30-19.15 uur en dinsdag en woensdagavond van 18.15 tot 19.00 uur. Er is sinds kort ook een groep in de Reeshof gestart op de donderdag.

Op de website www.kidsafety.nl is meer informatie te vinden. Als je interesse hebt in een proefles of je wilt nog wat extra informatie, dan kun je mailen naar info@kidsafety.nl.